MÉZES-MAZSOLÁS KUSZKUSZ

Ezt a gyors és egyszerű párperces receptet a mediterrán ill. közel-keleti ízvilág kedvelőinek ajánlom! Ez csupán egy alaprecept, nyugodtan színesítsük, ízesítsük kedvünk szerint különféle fűszerekkel, zöldségekkel vagy akár gyümölcsökkel is! Mi erdei vagy fenyőmézzel szeretjük készíteni, mert egy igazán különleges, karamell-féle ízvilágot ad a kuszkusznak!

HOZZÁVALÓK

1 tálhoz

  • • ¾ pohár száraz kuszkusz
  • • 1 ek Aranynektár erdei vagy fenyőméz
  • • 1 tk só
  • • 1 ek olivaolaj
  • • ½ bögre húsleveslé
  • • ½ bögre almalé vagy víz
  • • 1 marék mazsola
  • • Zöldségek, aszaltgyümölcsök ízlés szerint!

Elkészítés

  1. Forraljuk fel az almalevet a húsleveslével, majd adjunk hozzá minden összetevőt a kuszkuszt kivéve!
  2. Ha már lobog, vegyük le a lángot és öntsük bele a száraz kuszkuszt.
  3. Kevergessük meg párszor, majd fedjük le és hagyjuk állni 5 percre.

Átlagos Tápérték

*A recept 1 adagot tesz ki


1 serving*
Kalória 1330 Kcal
Zsír 14 g
Szénhidrát 281 g
Cukor 114 g
Rost 14 g
Fehérje 27 g

Aranynektár Kft.
2336 Dunavarsány, Vörösmarty u. hrsz.: 2438, Magyarország
©2018