MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE

Az édesanyák egyik nagy trükkje, amikor „nincs otthon semmi” és mégis pompás vacsorát kerekítenek belőle! A Mézes-mustáros csirke összes összetevője megtalálható egy háztartásban, elkészítése roppant egyszerű, így kézenfekvő választás egy gyors vacsorára. Íze kellemesen citrusos, de a gyerekek kedvence is édes íze miatt.

HOZZÁVALÓK

4 adaghoz

  • • 1/2 bögre Aranynektár Spanyol Narancsvirágméz*
  • • 1/2 bögre mustár
  • • 2 nagy csirkemellfilé
  • • 2 ek kókuszzsír
  • • 1 tk só
  • • 1 narancshéja
  • • 1 citromhéja

Elkészítés

  1. A csirkemelleket tisztítsuk meg és vágjuk fel kockákra.
  2. Az összevágott csirkemellet forgassuk össze alaposan a mustárral és a mézzel.
  3. Az alapos keverés után keverjük hozzá a sót, a citrom-, és a narancshéjat.
  4. A kókuszzsírt olvasszuk fel közepes lángon, majd a forró olajra öntsük rá a már ízesített csirkét.
  5. Sütés közben kevergessük, addig amíg a szósz be nem sűrűsödik és a csirkék aranybarnára nem pirulnak. (~5-10perc)
  6. Rizzsel tálalhatjuk.

Átlagos Tápérték

*A recept 4 adagot tesz ki.


1 serving*
Kalória 227 Kcal
Zsír 23,7 g
Szénhidrát 146,6 g
Cukor 141 g
Rost 6 g
Fehérje 43,4 g

Aranynektár Kft.
2336 Dunavarsány, Vörösmarty u. hrsz.: 2438, Magyarország
©2018